Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

the left hand georges art project

The left hand georges art project

 

Het idee voor deze film kwam op tijdens de allereerste ontmoeting tussen Georges Veltjen en Paulo Duarte Filipe in 2014 in Faro, Portugal. De film is geïnspireerd op het leven, de kunst, muziek en herinneringen van left hand georges. Het is ook een ode aan vriendschap en universele liefde voor alle levende wezens… zelfs stenen. De wereld première ging door in CC de MUZE in Heusden-Zolder, België, op 29 juni 2019, met een internationaal event “Left hand georges art project” gecreëerd door Georges en Paulo.

 
Hulde aan een creatieve duizendpoot

Met de Left Hand Georges Art Project werd afscheid genomen van de officiële activiteiten in het huidige cultuurcentrum Muze. Een kleine 150 mensen zaten in de schouwburg tegen de start van de wereldpremière van de roadmovie ‘Back Home’. Hilarische start overigens want eerst kwamen regisseur Paulo Filippe en ster van de avond Georges Veltjen op het podium met elk een volle kruiwagen: ze hadden voor elke aanwezige heerlijke Portugese wijn meegebracht. De film is hard, soms humoristisch maar vooral echt. Hij toont Georges op een manier zoals weinigen hem kennen, het romantische beeld van de straatmuzikant krijgt in deze roadmovie een enigszins andere invulling. Vooral de vriendschapsbanden die hij in Portugal opbouwde, komen aan bod.

Na de film werd bij een glas Portugese wijn de kunstexpo geopend. Wie meewerkte aan de film kreeg een dvd en diploma. Dan startten de live-optredens in het Muzecafé. Black Hawk, Jan Dalemans, Jos Tielens, Armand Wynands en Roeland Bierkens hadden speciaal voor de gelegenheid nummers ingestudeerd die met het leven van Georges te maken hadden. Als laatste kwam Left Hand Georges zelf in actie. Zijn verwantschap met figuren als Woody Guthrie kan hij nooit verbergen. Weinigen brengen muziek op deze manier en kunnen in de late uurtjes meer dan 100 mensen met al wat drank op, stil laten luisteren. De boodschap van Georges is dan ook heel duidelijk:
“Merci dadder hê wart !” De kunstexpo in Muze loopt nog tot 7 juli. De film is na de wereldpremière nog te zien in onder andere Portugal, UK en Brazilië. (foto’s Ria De Clerck)
— http://www.heusden-zolder.eu/hulde-aan-een-creatieve-duizendpoot.aspx